Bottelrozen (Rugosa) kopen?

Bij Seurosa.nl bent u op het juist adres om bottelrozen te kopen. Dit is een groep rozen waar prachtige en dikke rozenbottels aankomen. Plant ongeveer 2 rozen per m/2. Per strekkende meter 1. Een bottelroos heeft weinig onderhoud nodig. Een van de makkelijkste rozen. U hoeft deze helemaal niet te snoeien. U kunt wel de bruine, oude en zwak gegroeide scheuten weghalen. Pas als u vindt dat deze struik te groot of te wild wordt, mag de bottelroos gesnoeid worden!

Wilt u een prachtig bloeiend en/of geurend rozenperk of haag in uw tuin en in de Herfst dikke rozenbottels eraan? Bekijk dan ons assortiment bottelrozen. Naast bottelrozen verkopen wij ook klimrozenstamrozen en struikrozen. Met ons uitgebreide assortiment wordt bottelrozen kopen een leuke en heerlijke ervaring. Staat er dan toch een soort, dat u graag zou willen hebben niet bij......Stuur ons een email: [email protected] Wij informeren graag voor u.

Bottelrozen kopen van topkwaliteit

Wij kweken onze bottelrozen op onze eigen rozenkwekerij in het rozendorpje Lottum in Limburg. Met onze jarenlange ervaring in het kweken van rozen zijn wij in staat om topkwaliteit bottelrozen te verkopen. We zorgen er daarom zelf voor dat u goede kwaliteitsrozen ontvangt om uw tuin te sieren en bovenal te genieten van onze bottelrozen.
De Bottelrozen zijn rozen op eigen wortel, dwz, deze rozen worden de laatste jaren vaak niet geoculeerd, maar door middel van stekken vermeerderd zodat ze op eigen wortel staan. Dit houd in dat er nooit wildopslag aan de onderstam van de bottelroos komt. Vaak groeien ze het eerste jaar iets zwakker, maar later is er weinig verschil in groeikracht en krijgt u een mooie sterke bottelroos met rozenbottels.

De bottelroos of rimpelroos is al heel lang in cultuur. De bottelroos is één van de meest aangeplante rozensoorten. Een bottelroos is zo geliefd vanwege de geurende bloemen en de feloranje of oranjerood gekleurde rozenbottels. De rozenbottels van de bottelrozen bevatten veel vitamine C. Met rozenbotteljam smeer je in feite een gezonde portie zonneschijn op je boterham.

Rosa rugosa is een botanische roos. De meer dan honderdvijftig bekende soorten rozen bevolken al meer dan vijfendertig miljoen jaar de aardkorst. Al meer dan zevenentwintighonderd jaar zijn bottelrozen in cultuur. Aanvankelijk voornamelijk als aanvulling op het menu, later meer voor de sier. De bottelroos is er dus al een lange tijd, vanwege de heerlijke en gezonde jam of siroop, die ervan gemaakt kan worden.

Rozenbotteljam
Lekkere rozenbotteljam verkrijg je door honderd gram rozenbottels in te koken met vijfendertig gram suiker. Voeg daaraan een eetlepel citroensap en een geplette kruidnagel toe. De tot moes gekookte rozenbottels overgieten in een zeef. Plet met een lepel het moes en wrijf het door de zeef. De ingedikte gelei vervolgens filteren door een doek om de haartjes, die rondom de zaden zitten, eruit te halen. Giet de rozenbotteljam vervolgens over in een jampot en sluit het af met het deksel. Koel weggezet kan de rozenbotteljam enkele maanden goed blijven.

Bottelrozenhaag
Een bottelroos is een gezonde struikroos en bestand tegen de meeste ziekten, die in rozen voor kunnen komen. De stengels van deze roos zijn dicht bezet met stevige doorns. De groeiwijze is compact en dicht; daardoor is er ook uitstekend een haag mee te maken, die met name honden en katten nog wel uit de tuin houden. Vooral in kustgebieden is bottelroos goed op zijn plaats. De bottelstruik is bestand tegen door de wind meegevoerd zand en zout. Plant een bottelroos in zandige grond, ze groeien het best op een zonnige plaats, maar verdragen ook halfschaduw. De uiteindelijke groeihoogte van de struik bedraagt circa anderhalve meter bij een breedte van een meter. De gewone soort Rosa rugosa bloeit vanaf juni met lilaroze bloemen, die aan het einde van de middag een heerlijke zoete, kruidige geur verspreiden. In augustus verschijnt een overvloed aan rozenbottels. In de bottels bevinden zich de crèmekleurige zaden te midden van het bleek oranjegele vruchtvlees. Met aan de onderzijde van de vrucht het typerende kroontje met lange slierten.

Onderhoud
Een bottelroos heeft weinig onderhoud nodig. Een van de makkelijkste rozen. U hoeft deze helemaal niet te snoeien. U kunt wel de bruine, oude en zwak gegroeide scheuten weghalen. Pas als u vindt dat deze struik te groot of te wild wordt, mag de bottelroos gesnoeid worden!

← Keer terug naar de backoffice    Wij kunnen nu geen rozen leveren. Vanaf 1 oktober hebben wij weer alles op voorraad. . Verbergen