Nestkastjes/ vogelhuisjes ophangen in de tuin

Waarom zou ik een nestkastje ophangen?

Steeds meer natuurlijke nestplaatsen verdwijnen. Boomholtes zijn nauwelijks meer te vinden en huizen worden steeds beter geïsoleerd. Door een nestkastje op te hangen helpt u vogels niet alleen aan een broedplaats, maar ook aan een schuilplaats tijdens koude en natte dagen.

Waarom zou ik een insectenhuisje ophangen?

Help mee aan de diversiteit en biedt insecten een plaatsje om te nestelen en overwinteren. Insecten zorgen voor de bestuiving van bloemen en ze zorgen voor gewasbescherming, deze eten namelijk de bladluis die op uw rozen zitten. Leuk te combineren met andere insectenkastjes.

Wist u ook?

Dat lieveheersbeestjes en haar larven, en kleine vogels zoals pimpelmezen, koolmeesjes, het roodborstje, winterkoninkje en de merel zijn echte bladluis eters.

De houten nestkastjes zijn gemaakt met heel veel plezier door Zorgoerderij Vorster Hand en Zorgboerderij de Vonkel. Door mensen met een verstandelijke beperking.

 

Wanneer moet ik een vogelhuisje ophangen?

De beste tijd om een vogelhuisje op te hangen is in de herfst of in de winter.
Dan krijgen de vogels voldoende tijd om te lokaliseren voor het broedseizoen.
Kortom help vogels en hang een nestkastje op.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Verbergen