Stamrozen snoeienStamrozen snoeien

Stamrozen snoeien, dat kan in maart gedaan worden.

Snoeien doet bloeien en groeien! Durf de schaar ter hand te nemen!

Een regelmatige en doelgerichte snoei is belangrijk om uw stamrozen krachtig en gezond te houden. Alleen dan kunt u ieder jaar weer van een prachtige nieuwe bloei genieten. Vergeet om na het snoeien te bemesten. Gebruik een 100% organische koemestkorrel>>>

Om vorstschade bij Stamrozen te voorkomen raden wij u aan om alleen de stamrozen te snoeien als het overdag niet vriest. Snoei de takken bij de stamroos, die door de winter zijn beschadigd, dode takken en alle bruine takken weg. Snoei de takken terug tot ongeveer 10 cm. Het beste bij stamrozen is, dat als het hoogste oogje (bolletje wat je ziet als je een blaadje eraf trekt) naar buiten wijst. (zie foto) Zo voorkomt u dat er een tak bij de stamroos naar binnen groeit. 

Heeft u zich al aangemeld voor onze gratis Seurosa nieuwsbrief?

  • Voor handige tips
  • Aanbiedingen
  • Leuke rozenweetjes

 

Stamrozen snoeien in de zomer

In de zomer snoeien we bij de stamrozen de uitgebloeide bloemen weg. Door het weghalen van de uitgebloeide bloemen voorkomt u dat de stamroos zijn 'kracht verspilt' aan bottelvorming. Snoei de takken terug tot het eerste vijftallig blad. De takken lopen zo weer uit en u krijt weer nieuwe bloemen aan de stamroos. Zo kunt u weer genieten van de prachtig bloeiende stamroos. 

Stamrozen snoeien in het najaar:

Stamrozen snoeien in het najaar is niet echt nodig! Als u in Oktober/November, na de bloei van uw stamrozen, deze in 'vorm' wilt snoeien, om netjes de winter in te gaan, is dat geen probleem, maar is niet noodzakelijk. Het ziet er wel wat mooier uit. Let wel op: als de stamroos mooie dikke bottels gevormd heeft, snoei hem dan niet terug, maar dat is natuurlijk eigen keuze.
Afbeeldingsresultaat voor bestel nu button

← Keer terug naar de backoffice    Wij kunnen nu geen rozen leveren. Vanaf 1 oktober hebben wij weer alles op voorraad. . Verbergen