Stamrozen snoeienStamrozen snoeien
Stamrozen snoeien doet bloeien en groeien! Durf de schaar ter hand te nemen!

Een doelgerichte snoei is belangrijk om uw stamrozen krachtig en gezond te houden. Alleen dan kunt u ieder jaar weer van een prachtige nieuwe bloei van de stamroos genieten. Vergeet niet om in het voorjaar na het snoeien van de stamroos te bemesten. Gebruik een 100% organische koemestkorrel>>>

 

Wanneer stamrozen snoeien?

 

Wanneer moet ik mijn stamroos snoeien?  Stamrozen>>>  moet u snoeien in maart. Om vorstschade bij een roos op stam te voorkomen raden wij u aan om alleen de stamrozen te snoeien als het overdag niet vriest. Snoei de takken bij de stamroos weg, die door de winter zijn beschadigd. Snoei alle dode takken en alle bruine takken van de stamroos weg. Snoei de goede takken terug tot ongeveer 10 cm. Het beste bij stamrozen is, dat als het hoogste oogje (bolletje wat je ziet als je een blaadje eraf trekt) naar buiten wijst. (zie foto) Zo voorkomt u dat er een tak bij de stamroos naar binnen groeit. Als de takken van de stamroos gaan groeien en uitlopen vormt er een mooie bol!

 

Stamrozen snoeien in de zomer

Mag ik de roos op stam>>>  in de zomer snoeien? In de zomer snoeien we bij de stamrozen de uitgebloeide bloemen weg. Door het weghalen van de uitgebloeide bloemen voorkomt u dat de stamroos zijn 'kracht verspilt' aan bottelvorming. Snoei de takken van de roos op stam, met uitgebloeide bloem terug tot het eerste vijftallig blad. De takken van de stamroos lopen zo weer uit en u krijgt weer nieuwe bloemen aan de stamroos. Zo blijft de groei in de stamroos en blijft de roos op stam gezond en kunt u weer genieten van de prachtig bloeiende stamroos. 

Stamrozen snoeien in het najaar:

Stamrozen snoeien in het najaar is niet echt nodig! Als u in Oktober/November, na de bloei van uw stamrozen, deze in 'vorm' wilt snoeien, om netjes de winter in te gaan, is dat geen probleem, maar is niet noodzakelijk. Laat dan de takken ongeveer 30-40cm lang. Als het hard gaat vriezen kunnen de takken een stukje bevriezen of te wel indrogen. De roos op stam>>>  ziet er wel wat mooier uit. Let wel op: als de stamroos mooie dikke bottels gevormd heeft, snoei hem dan niet terug, maar dat is natuurlijk eigen keuze.
 
 

Heeft u zich al aangemeld voor onze gratis Seurosa nieuwsbrief?

  • Voor handige tips
  • Aanbiedingen
  • Leuke rozenweetjes
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Verbergen