Oude rozen snoeien

Oude rozen snoeien


Oude rozen snoeien, hoe en wanneer doe je dat? Om je klimrozen>>> , stamrozen>>>  en struikrozen>>>  zo lang mogelijk mooi te houden, is het nodig om ze ieder voorjaar te snoeien.
Dit hoort bij de verzorging van je rozen. Maar hoe kun je dit het beste doen? En wanneer moet je oude rozen snoeien? Wij van Seurosa helpen je graag hierbij en geven je tips. Wij zijn expert in rozen en verkopen je niet alleen klimrozen, stamrozen en struikrozen van de beste kwaliteit, maar willen er ook voor zorgen dat deze rozen deze kwaliteit blijven behouden en dat ze mooi blijven en prachtig zullen bloeien!. 

 

Het snoeien van oude rozen


Het regelmatig en doelgericht snoeien van een oude roos in jouw tuin is belangrijk om je
rozen niet alleen mooi, maar ook helemaal gezond te houden. Zo kun je zo lang mogelijk
genieten van de oude rozen. Door het goed snoeien van de oude roos en de dode takken allemaal weg te snoeien. Snoei ook de dunne of iele takjes weg, want deze zullen niet volwaardig uitgroeien.

Zorg ervoor dat je deze oude struikrozen zo laag mogelijk wegknipt, tot ± 10 centimeter boven de grond. Dit geldt natuurlijk niet voor de klimroos en de stamroos. Bekijk daarvoor ons snoeifilmpje.

 

Bekijk hier onze snoeifilmpjes:

Struikrozen snoeien>>>

Stamrozen snoeien>>>

Klimrozen snoeien>>>

 

Een oude roos snoeien

Door een oude roos flink te snoeien, krijgt de plant weer ruimte en kan zorgen dat de nieuwe takken goed kunnen groeien. De nieuwe scheuten krijgen dan de kans om naar buiten te groeien, waardoor er elk jaar nieuwe rozen aan je rozenstruik kunnen zitten. Oude rozen snoeien is dus essentieel voor de verdere ontwikkeling van bijvoorbeeld jouw rozenstruik.

 

Wanneer mag ik een oude roos snoeien?


Wanneer het lang koud blijft en het in maart nog vriest, kun je hier beter nog even mee wachten. Over het algemeen is maart echter de perfecte maand om oude rozen te snoeien, omdat dit het
moment is vlak voordat de roos gaat uitlopen. Dit kun je zien aan de ogen die al wat
opzwellen. Het is zonde om de roos veel later te snoeien, omdat je dan scheuten
weghaalt die al in groei waren. Ben je toch van plan om nieuwe
klimrozen>>> , struikrozen>>>  of stamrozen>>> te planten? Bestel deze dan eenvoudig online bij Seurosa, een kwekerij in Lottum, Noord-Limburg.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Verbergen