Informatie

Rozen bestellen:

Dat kan van oktober t/m ongeveer begin mei, (ligt eraan of het niet te warm is) omdat wij alleen leveren met kale wortel. (dwz. Zonder pot)

Via de webshop:

Als u rozen besteld via de webshop worden deze bezorgd. De verzendkosten zijn €7,95 euro. Als u boven de 50 euro besteld binnen Nederland, zijn de verzendkosten gratis! Voor Belgie en Duitsland zijn de verzendkosten €9,95 en vanaf €75 gratis.

Via de mail:

U kunt natuurlijk ook bestellen via de mail [email protected]  Komt u de bestelling graag zelf ophalen? Dat kan op afspraak en dat is natuurlijk gratis!

 

Wat doe je om rozen te beschermen bij voorjaars nachtvorst?

De  jonge scheutjes van de rozen zijn gevoelig voor de kou. De roos gaat er niet dood van, maar ze krijgen er vies/ beschadigd blad van en dat ziet er niet mooi uit.

Wil je dit voorkomen, dan kun je bv vliesdoek over het kwetsbare jonge groen van de stam-/struikrozen doen. Plastic mag ook, maar let er wel op dat als overdag de zon schijnt, je dit weghaalt ivm de warmte!
Je kunt ook een plasic pot over de rozen zetten.
Bij klimrozen is er eigenlijk niets wat je kunt doen.

Bij net geplante rozen die nog niet uitgelopen zijn, is er niets aan de hand!

Heeft u net rozen thuis ontvangen of krijgt u er nog? Mag u ze ook in de zak een paar dagen bewaren.
Zorg dat de wortels goed vochtig zijn en zet de zak op een koel beschut plekje.

 

Assortiment rozen

 

VERZORGING VAN DE ROOS:

Wanneer u een keus heeft gemaakt, welke rozen u wilt, is het van groot belang de juiste plaats in de tuin te kiezen.

  • veel zon
  • voldoende water
  • mest

Een goede verzorging bij rozen is bovendien goed om ziekten en plagen bij rozen te voorkomen. U kunt natuurlijk ook problemen voorkomen, door te kiezen voor rozen, die minder gevoelig zijn voor ziekten. Dat zijn bv. de  ADR-, Excellence- of Toprozen. Maar er zijn natuurlijk ook vele andere gezonde soorten rozen waar u jarenlang tuinplezier aan kunt beleven. Kijk bij onze aanbevolen toppers!

Rozen planten:

Bij elke bestelling zit een informatiekaart,  hoe je het beste de rozen kunt planten. Het beste is om de rozen direct na ontvangst uit de doos te halen en in een emmer water zetten en binnen 24 uur te planten.
Plant ongeveer 5 struikrozen per vierkante meter voor een mooi rozenperkje.

Hier kunt u een filmpje kijken hoe rozen geplant moeten worden>>>

 

Het assortiment van onze rozenkwekerij in Lottum

Wij hebben een uitgebreid assortiment van de beste kwaliteitsrozen. U kunt bij ons terecht voor prachtig bloeiende en geurende:

Neemt u eens een kijkje bij ons aanbod en laat u verrassen!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Verbergen