Klimrozen Snoeien


 
 

Klimrozen snoeien: hoe doe je dat?

Wanneer je klimrozen wilt snoeiensnoei daarvan de zijtakjes aan de dikke takken weg.
Dit zijn de zijtakken waar een bloem aan heeft gezeten.
Dit doe je ieder jaar op een lengte van 3 tot 5 centimeter. Op het takje dat blijft staan, zitten ogen (knopjes) die weer uitgroeien tot takken, waar dan weer een bloem aankomt. Let goed op dat je de hoofdtakken laat zitten (dikke verticale takken). Zorg dat je 4 tot 7 hoofdtakken van onderuit laat staan. 

Na jaren kun je de struik verjongen door 1 of 2 oudere grijs verkleurde takken tot +- 15 cm van de grond weg te snoeien, zo kun je de struik geleidelijk verjongen. Als je net een nieuwe klimroos hebt, dan hoef je deze de eerste twee tot drie jaar niet te snoeien. Dit komt omdat de dikke hoofdtakken pas gaan groeien als de plant twee tot drie jaar de kans heeft gehad om een goed wortelgestel te vormen. Dunne, korte en bruine takjes kun je wel helemaal wegknippen. Dikkere takken kun je mooi tegen een muur of schutting verdelen en aanbinden met bindbuis.

Klimrozen die niet doorbloeien b.v. Climbing Iceberg, snoei je in de zomer na de bloei terug. Snoei dan de takken die uitgebloeid zijn tot +- 5 cm terug van de hoofdtak.
Deze hoeft u dan in het voorjaar niet meer te snoeien. Deze zullen dan bloeien op de takken die in de nazomer gevormd zijn.Afbeeldingsresultaat voor bestel nu button