Klimrozen Snoeien


 

Klimrozen Snoeien

Wil je weten hoe en wanneer je klimrozen>>>  moet snoeien? Over het algemeen bloeien en groeien klimrozen erg goed. Het is belangrijk om de klimrozen de eerste tijd niet te veel te snoeien. Er moeten eerst 2 of meerdere hoofdtakken gaan ontstaan. Vraag jij je af wanneer het tijd is om klimrozen te snoeien? Meestal worden klimzorgen gesnoeid in maart. Vergeet niet om na het snoeien te bemesten. Gebruik een 100% organische koemestkorrel>>>

 

Ramblers rozen snoeien

Ramblers rozen>>>  snoei je niet in het voorjaar! Maar al na de bloei. Een Ramblerroos bloeit op de oude scheuten van vorig jaar! Alleen de bruine dode takjes mogen weggesnoeid worden.
 

Hoe en wanneer moet je klimrozen snoeien?

Bent u van plan om klimrozen>>>  te snoeien? Wanneer moet ik een klimroos snoeien? Doe dat begin maart. Snoei dan de zijtakjes en vertakkingen aan de dikkere takken weg. Dit zijn de zijtakken waar een bloem aan heeft gezeten. Ieder jaar doe je dit op een lengte van zo’n drie tot vijf centimeter. Op het takje dat je laat staan, zitten ogen of knopjes die uiteindelijk weer uitgroeien tot takken. Hier komt na een tijdje weer een nieuwe bloem aan. Let wel goed op dat je de hoofdtakken laat zitten. Een hoofdtak herken je aan de dikke verticale takken. Zorg altijd dat je vier tot zeven hoofdtakken van onderuit laat staan.

Wist je trouwens dat je een nieuwe klimroos de eerste twee tot drie jaar niet hoeft te snoeien? Dit komt omdat de dikke hoofdtakken pas gaan groeien als de plant twee tot drie jaar de kans heeft gehad om een goed wortelgestel te vormen. Wel kun je tussendoor dunne, korte en bruine takjes helemaal wegknippen. De wat dikkere takken kun je mooi tegen een muur of schutting verdelen en aanbinden met een bindbuis.

 

Heeft u zich al aangemeld voor onze gratis Seurosa nieuwsbrief?

  • Voor handige tips
  • Aanbiedingen
  • Leuke rozenweetjes

 

Klimrozen verjongen

Nadat je een aantal jaren genoten hebt van de pracht van de rozen in jouw tuin, kan het gebeuren dat de klimroos er oud uitziet. Je kunt de struik verjongen door een of twee oudere en grijs verkleurde takken van de grond weg te snoeien. Dit doe je tot zo’n vijftien centimeter van de grond, zodat de struik geleidelijk kan verjongen.

 

Niet doorbloeiende klimrozen snoeien

De klimrozen die niet het hele jaar doorbloeien, bijvoorbeeld de Climbing Iceberg, snoei je niet in het begin van het voorjaar. Je snoeit deze klimroos in de zomer na de bloei. Net als een ramblerroos. Snoei de takken die uitgebloeid zijn tot zo’n vijf centimeter terug van de hoofdtak. In het voorjaar hoef je deze tak niet meer te snoeien. De rozen zullen dan bloeien op de takken die in de nazomer gevormd zijn.

 

Een écht familiebedrijf in het rozendorpje Lottum

Onze rozenkwekerij is gelegen in het Limburgse dorpje Lottum. Het dorpje staat bekend om de rozenteelt, de rozenfietsroute en het rozenfestival. Wij verkopen rozen van onze eigen rozenkwekerij. We kweken struikrozen, klimrozen en stamrozen. Alle rozen worden met veel aandacht en liefde verzorgd en dat zie je uiteindelijk terug in de kwaliteit. Wij hebben de productie en teelt geheel in eigen hand. Van de rozenbottel tot de meest prachtige en geurende struik-, klim- en stamrozen. Mede hierdoor wordt Seurosa beoordeeld met een 9,6 op WebwinkelKeur, door meer dan duizend klanten. Heb je nog vragen hebben het snoeien van klimrozen, onze rozenkwekerij of over klimrozen in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op via 06-43861129 of [email protected]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Verbergen