Rozen kopen en verzorgen

Rozen kopen bij kweker

Wilt u graag rechtstreeks uw rozen kopen bij de kweker? Bij Seurosa kan dat. Wij verkopen uitsluitend kwaliteitsrozen uit onze eigen kwekerij. Wanneer u op onze website besteld weet u dus zeker dat u uw rozen direct bij de kweker koopt. Al onze rozen zijn van uitstekende kwaliteit en bloeien van het voorjaar tot het najaar zodat u bijna het gehele jaar door geniet van een prachtige tuin!

Van oktober t/m begin mei is het de tijd om rozen met kale wortel te planten. De rozen worden goed verpakt en komen in goede conditie bij u thuis aan.

Op onze website vindt u een ruim assortiment met verschillende stamrozen>>>,  struikrozen>>>  en klimrozen>>>  Maak eenvoudig een keuze en bestel ze direct online. Vanaf €50,- worden ze gratis in Nederland, naar u verzonden. Voor Belgie en Duitsland €9,95 en vanaf €75 gratis. Heeft u de rozen ontvangen en wilt u ze gaan planten? Wij hebben een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet!

 

Lottum rozenkwekerij


Bent u op zoek naar een rozenkwekerij in Lottum waar de echte rozensoorten en unieke rozen worden gekweekt en verkocht? Wij zijn de echte rozenkweker. Nog 1 van de rozenkwekers van Nederland. Wij verkopen:

Struikrozen>>>
Stamrozen>>> 
Klimrozen>>>

Een plaats in Nederland waar u de keuze heeft uit een groot assortiment in prachtige rozen? Seurosa een rozenkwekerij uit Lottum biedt u deze mogelijkheid! In onze webshop kunt u al onze rozensoorten onbeperkt bestellen voor uzelf of als cadeau aan een ander.

 

De rozenkwekerij van Lottum

Alle rozen, struikrozen, stamrozen en klimrozen, die worden verkocht op de website, zijn allemaal gekweekt in het familiekwekerij Seuren, een rozenkwekerij in Lottum, Limburg/Nederland. Hierdoor wordt de groei en ontwikkeling van de roos goed in de gaten gehouden en kunt u erop rekenen dat uw roos de aandacht en verzorging krijgt die nodig is om deze tot volle bloei te laten komen. Hierdoor kunt u genieten van deze unieke soort roos die ook na de maanden oktober tot en met november doorbloeiend kan zijn. Bestel snel bij rozenkwekerij Lottum en geniet binnenkort van deze unieke en wonderschone roos die de rozenkweker uit Nederland zelf gekweekt heeft!.


Koop uw rozen rechtstreeks bij de kweker!

Kies de struikrozen, stamrozen en/of klimrozen naar wens uit en plaats een bestelling in de webshop! Heeft u een vraag, bijvoorbeeld over het planten of over de verzorging? Neem gerust contact met ons op. Mail naar [email protected] of bel naar 06-43861129. We helpen u graag verder.

 

Vlinder lokkend met een heerlijke geur

Rozen worden al duizenden jaren gekweekt om hun schoonheid en geur, in alle kleuren. Niet voor niets worden rozen de koningin der bloemen genoemd! Deze bloem is vlinder lokkend en geeft een heerlijke geur af. Hij bloeit de hele zomer door, dus u kunt de hele zomer genieten van geurende en kleurrijke rozen. Struikrozen, klimrozen en stamrozen kopen doet u bij Seurosa. We zetten de redenen voor u op een rijtje:

  • Prachtige rozen uit eigen kweek
  • Gratis verzending vanaf €50-,
  • Voor 17:00 besteld? Overmorgen al verzonden!
  • Veilig betalen

 

Struikrozen verzorgen

Wanneer u struikrozen koopt>>>  dient u ook rekening te houden met de verzorging van de plant. Door de roos op de juiste manier te planten, goed bemesten, voldoende water te geven en te snoeien, kunt u heel lang van alle rozen genieten. Gebruik bv. onze organische meststof voor rozen>>>

Struikrozen planten

Bij het planten van struikrozen>>>  dient u rekening te houden met een aantal punten. Zo kunt u de rozen het beste in het najaar planten. Omdat de grond dan nog warm is, zullen er al nieuwe wortels aan de rozen gevormd worden, waardoor de roos in het voorjaar optimaal kan uitgroeien. We vertellen u graag meer over het planten van struikrozen>>>  en gebruik bv. onze organische meststof voor rozen.

Struikrozen snoeien

Het juist snoeien van de struikroos zorgt ervoor dat deze steeds weer opnieuw kan groeien en dus lange tijd mee kan gaan. Struikrozen snoeien kan op drie momenten in het jaar: in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. In het voorjaar wordt de roos gesnoeid om weer volop te kunnen groeien, in de zomer om de herbloei te stimuleren en in het najaar om hem winterklaar te maken. We vertellen u graag meer over het snoeien van struikrozen>>>

 

Roos op stam kopen

Stamrozen>>>  zijn leuke bloemen om uw tuin op te fleuren en om meer hoogteverschil in uw tuin aan te brengen. Maar een stamroos doet het ook mooi in een pot op terras. Bij Seurosa vindt u verschillende soorten stamrozen in veel kleuren en maten voor het mooiste resultaat in uw tuin. Wilt u dus een roos op stam kopen, dan bent u bij Seurosa.nl aan het juiste adres!

Roos op stam verzorgen

Wanneer u een roos op stam>>>  koopt, dient u ook rekening te houden met de verzorging van de plant. Door de stamroos op de juiste manier te planten, goed en voldoende water te geven en te snoeien, kunt u er heel lang van genieten.

Stamrozen planten

Bij het planten van stamrozen>>>  dient u rekening te houden met een aantal punten. Zo houdt de stamroos net als alle rozen van een zonnige plek waar wind bij kan. Op deze manier staat hij warm, maar krijgt hij wel de kans op goed op te drogen. Daarnaast dienen ze in de juiste grond te worden gepland en goed en voldoende water te geven en goed bemesten. Gebruik bv. onze organische meststof voor rozen>>>  We vertellen u graag meer over stamrozen planten>>>

Stamrozen snoeien

Het juist snoeien van de stamroos>>>  zorgt ervoor dat deze steeds weer ruimte krijgt om opnieuw te groeien en dus langere tijd mee kan gaan. Voor het mooiste resultaat snoeit u de stamrozen in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. In het voorjaar wordt de stamroos gesnoeid om weer volop te kunnen groeien, in de zomer om de bloei te stimuleren en in het najaar om de stamroos klaar voor de winter te maken. We vertellen u graag meer over het snoeien van stamrozen>>>

 

Roos op stam kopen van topkwaliteit

Alle rozen op stam worden op onze eigen rozenkwekerij in Lottum (Limburg) gekweekt. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat op topkwaliteit stamrozen aan u te leveren. Via onze website bestelt u dus direct bij onze rozenkwekerij en weet u zeker dat u topkwaliteit stamrozen koopt! Naast de stamrozen bieden wij ook struikrozen en klimrozen aan.


Rozen verzorgen

Wanneer u onze kwaliteitsrozen heeft besteld, is het van belang dat u deze op de juiste manier in de grond plant. Hierbij is enig verschil tussen het soort roos dat u wilt planten. We geven u graag een aantal tips voor het planten van rozen.

  • U kunt rozen (stamrozen, klimrozen en struikrozen) het beste in het najaar planten. De grond is dan nog warm, waardoor er al nieuwe wortels aan de rozen gevormd worden. Op deze manier kan de roos in het volgend voorjaar optimaal uitgroeien.
  • U dient klimrozen op 20 a 30 cm van een muur af te planten. De grond bij de muur is vaak te droog.
  • Zowel stamrozen, klimrozen en struikrozen houden van een zonnige plek. Het is wel belangrijk dat hier wind bij kan, zodat de rozen goed kunnen opdrogen.
  • Alle rozen bloeien het beste in lichte klei of leemgrond. Bestaat uw tuin vooral uit zandgrond, dan kunt u dit verrijken met mest of compost. 
    Bij alle grondsoorten is het verstandig om een groot plantgat te maken en te vullen met speciale grond voor rozen. Hebben er al rozen gestaan en wilt u niet de grond vervangen? Gebruik dan Symbivit>>>

Lees onze gehele handleiding voor het planten van rozen>>> voor alle tips.

 

Bemesting van rozen

De grond in uw tuin is vaak niet rijk genoeg om de roos goed te kunnen voeden. Wanneer u de beste bloeiprestaties uit uw rozen wilt halen, dient u daarom de roos een handje te helpen met bemesting. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld speciale rozenmest>>>  gebruiken op organische basis. Deze mest werkt vaak wat trager, maar werkt wel langdurig door. Heeft uw roos direct bemesting nodig in verband met te weinig voeding, dan kunt u gewone kunstmest gebruiken.

Rozen houden van een voedzame grond. Dus flink bemesten! Op licht zandige gronden gaat de voorkeur naar goedverteerde stalmest of gedroogde koemest (organische meststoffen). Deze meststoffen zijn rijker aan voedingstoffen dan de organische meststoffen, maar laatstgenoemde verdient de voorkeur daar ze humus in de bodem brengen en de structuur daarvan verbeteren. De voorkeur gaat dus naar natuurlijke stalmest of organische meststoffen zoals gedroogde koemest of groencompost. Niet voor niets past, men in alle belangrijke rozentuinen dit systeem toe.

Bemesting is voor rozen heel belangrijk. Het verschil tussen te weinig of geen bemesting is een stevige groeikrachtige rijk bloeiende struik met dikke takken of een iele fijntakkige slecht bloeiende plant!

Tegen de tijd dat er gesnoeid gaat worden moet worden gekozen voor een speciale NPK+magnesiuin rozenmest. (bv. DCM) (N=stikstof, P=phosfor, K=kalium). Voor bemesting klik hier>>>

Halverwege de zomer, en na de eerste bloei, moet er nog een keer bemest worden met deze meststof.
In de herfst moet er niet meer bemest worden. Indien u dit wel doet, krijgt u laat in het najaar nog nieuwe groei, die geen gelegenheid meer krijgt om nog vóór de winter af te harden. Zacht hout bevriest 's winters en vormt een entree voor allerlei schimmelziekten.  

Zoals u leest is het verzorgen van rozen zeer belangrijk voor een mooi resultaat. Maar zonder rozen kunt u nog niet aan de slag gaan met deze tips. Bestel daarom direct uw rozen via onze webshop!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Verbergen