Rozen kopen en verzorgen

Rozen kopen

Rozen kopen? Het zijn prachtige bloemen om uw tuin mee op te fleuren. Bij Seurosa vindt u verschillende soorten rozen in veel kleuren en maten voor het mooiste resultaat in uw tuin. Wilt u dus rozen kopen, dan bent u bij Seurosa.nl aan het juiste adres! Staat er dan toch een soort, dat u graag zou willen hebben niet bij......Stuur ons een email: [email protected]  Wij informeren graag voor u.

Rozenstruik kopen van topkwaliteit

De struikrozen, stamrozen en klimrozen worden op onze eigen rozenkwekerij in Lottum (Limburg) gekweekt. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat op topkwaliteit struikrozen, stamrozen en klimrozen te leveren. Via onze website bestelt u dus direct bij onze rozenkwekerij en weet u zeker dat u topkwaliteit struikrozen in huis haalt!

 rode roos

Struikrozen verzorgen

Wanneer u struikrozen koopt, dient u ook rekening te houden met de verzorging van de plant. Door de roos op de juiste manier te planten, goed bemesten, voldoende water te geven en te snoeien, kunt u heel lang van alle rozen genieten. Gebruik bv. onze organische meststof voor rozen.

Struikrozen planten

Bij het planten van struikrozen dient u rekening te houden met een aantal punten. Zo kunt u de rozen het beste in het najaar planten. Omdat de grond dan nog warm is, zullen er al nieuwe wortels aan de rozen gevormd worden, waardoor de roos in het voorjaar optimaal kan uitgroeien. We vertellen u graag meer over het planten van struikrozen en gebruik bv. onze organische meststof voor rozen.

Struikrozen snoeien

Het juist snoeien van de roos zorgt ervoor dat deze steeds weer opnieuw kan groeien en dus lange tijd mee kan gaan. Struikrozen snoeien kan op drie momenten in het jaar: in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. In het voorjaar wordt de roos gesnoeid om weer volop te kunnen groeien, in de zomer om de herbloei te stimuleren en in het najaar om hem winterklaar te maken. We vertellen u graag meer over het snoeien van struikrozen.

 
Afbeeldingsresultaat voor bestel nu button

Roos op stam kopen

Stamrozen zijn leuke bloemen om uw tuin op te fleuren en om meer hoogteverschil in uw tuin aan te brengen. Maar een stamroos doet het ook mooi in een pot op terras. Bij Seurosa vindt u verschillende soorten stamrozen in veel kleuren en maten voor het mooiste resultaat in uw tuin. Wilt u dus een stamroos kopen, dan bent u bij Seurosa.nl aan het juiste adres!

Roos op stam verzorgen

Wanneer u stamrozen koopt, dient u ook rekening te houden met de verzorging van de plant. Door de stamroos op de juiste manier te planten, goed en voldoende water te geven en te snoeien, kunt u er heel lang van genieten.

Stamrozen planten

Bij het planten van stamrozen dient u rekening te houden met een aantal punten. Zo houdt de stamroos net als alle rozen van een zonnige plek waar wind bij kan. Op deze manier staat hij warm, maar krijgt hij wel de kans op goed op te drogen. Daarnaast dienen ze in de juiste grond te worden gepland en goed en voldoende water te geven en goed bemesten. Gebruik bv. onze organische meststof voor rozen. We vertellen u graag meer over stamrozen planten.

Stamrozen snoeien

Het juist snoeien van de stamroos zorgt ervoor dat deze steeds weer ruimte krijgt om opnieuw te groeien en dus langere tijd mee kan gaan. Voor het mooiste resultaat snoeit u de stamrozen in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. In het voorjaar wordt de stamroos gesnoeid om weer volop te kunnen groeien, in de zomer om de bloei te stimuleren en in het najaar om de stamroos klaar voor de winter te maken. We vertellen u graag meer over het snoeien van stamrozen.

Stamroos 60cm Brittania voor 8,95

Roos op stam kopen van topkwaliteit

Alle rozen op stam, struikrozen en klimrozen worden op onze eigen rozenkwekerij in Lottum (Limburg) gekweekt. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat op topkwaliteit stamrozen aan u te leveren. Via onze website bestelt u dus direct bij onze rozenkwekerij en weet u zeker dat u topkwaliteit stamrozen koopt! Naast de stamrozen bieden wij ook struikrozen en klimrozen aan.

Afbeeldingsresultaat voor bestel nu button

Rozen verzorgen

Het goed verzorgen van de rozen in uw tuin is van belang om de rozen gezond te houden. Het verzorgen begint al bij het planten van de rozen. De roos dient het gehele jaar door onderhouden te worden. Wij vertellen u graag meer over het verzorgen van rozen.

Rozen verzorgen: het planten van rozen

Wanneer u onze kwaliteitsrozen heeft besteld, is het van belang dat u deze op de juiste manier in de grond plant. Hierbij is enig verschil tussen het soort roos dat u wilt planten. We geven u graag een aantal tips voor het planten van rozen.

  • U kunt rozen (stamrozen, klimrozen en struikrozen) het beste in het najaar planten. De grond is dan nog warm, waardoor er al nieuwe wortels aan de rozen gevormd worden. Op deze manier kan de roos in het volgend voorjaar optimaal uitgroeien.
  • U dient klimrozen op 20 a 30 cm van een muur af te planten. De grond bij de muur is vaak te droog.
  • Zowel stamrozen, klimrozen en struikrozen houden van een zonnige plek. Het is wel belangrijk dat hier wind bij kan, zodat de rozen goed kunnen opdrogen.
  • Alle rozen bloeien het beste in lichte klei of leemgrond. Bestaat uw tuin vooral uit zandgrond, dan kunt u dit verrijken met mest of compost. 
    Bij alle grondsoorten is het verstandig om een groot plantgat te maken en te vullen met speciale grond voor rozen. Hebben er al rozen gestaan en wilt u niet de grond vervangen? Gebruik dan Symbivit.

Lees onze gehele handleiding voor het planten van rozen voor alle tips.

Rozen verzorgen: het snoeien van rozen

Het snoeien van rozen kan op drie momenten in het jaar: in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. De manier van snoeien verschilt per soort roos. Zo dienen klimrozen bijvoorbeeld korter gesnoeid te worden dan stamrozen. Lees op onze website meer over struikrozen snoeienstamrozen snoeien en klimrozen snoeien.

Bemesting van rozen

De grond in uw tuin is vaak niet rijk genoeg om de roos goed te kunnen voeden. Wanneer u de beste bloeiprestaties uit uw rozen wilt halen, dient u daarom de roos een handje te helpen met bemesting. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld speciale rozenmest gebruiken op organische basis. Deze mest werkt vaak wat trager, maar werkt wel langdurig door. Heeft uw roos direct bemesting nodig in verband met te weinig voeding, dan kunt u gewone kunstmest gebruiken.

Rozen houden van een voedzame grond. Dus flink bemesten! Op licht zandige gronden gaat de voorkeur naar goedverteerde stalmest of gedroogde koemest (organische meststoffen). Deze meststoffen zijn rijker aan voedingstoffen dan de organische meststoffen, maar laatstgenoemde verdient de voorkeur daar ze humus in de bodem brengen en de structuur daarvan verbeteren. De voorkeur gaat dus naar natuurlijke stalmest of organische meststoffen zoals gedroogde koemest of groencompost. Niet voor niets past, men in alle belangrijke rozentuinen dit systeem toe.

Bemesting is voor rozen heel belangrijk. Het verschil tussen te weinig of geen bemesting is een stevige groeikrachtige rijk bloeiende struik met dikke takken of een iele fijntakkige slecht bloeiende plant!

Tegen de tijd dat er gesnoeid gaat worden moet worden gekozen voor een speciale NPK+magnesiuin rozenmest. (bv. DCM) (N=stikstof, P=phosfor, K=kalium). Voor bemesting klik hier.

Halverwege de zomer, en na de eerste bloei, moet er nog een keer bemest worden met deze meststof.
In de herfst moet er niet meer bemest worden. Indien u dit wel doet, krijgt u laat in het najaar nog nieuwe groei, die geen gelegenheid meer krijgt om nog vóór de winter af te harden. Zacht hout bevriest 's winters en vormt een entree voor allerlei schimmelziekten.  

Zoals u leest is het verzorgen van rozen zeer belangrijk voor een mooi resultaat. Maar zonder rozen kunt u nog niet aan de slag gaan met deze tips. Bestel daarom direct uw rozen via onze webshop!

 
 Afbeeldingsresultaat voor bestel nu button

← Keer terug naar de backoffice    Wij kunnen nu geen rozen leveren. Vanaf 1 oktober hebben wij weer alles op voorraad. . Verbergen