Botanische rozen

 

Met botanische rozen duiden kwekers wilde rozen en rozen met een botanisch karakter aan. Het zijn planten waarmee niet gekruist is en die zo in de vrije natuur voorkomen. Plant er 1 per 1,5 m/2. Bekende voorbeelden van wilde rozen zijn de duinroos (Rosa pimpinellifolia) en de hondsroos (Rosa canina).

Eigenschappen

Botanische rozen zijn losse, struikvormige groeiers. De bloemen van de wilde botanische rozen zijn meestal enkelvoudig met vijf bloemblaadjes. Het zijn overwegend voorjaars- of zomerbloeiende planten. De hoogte is afhankelijk van grondsoort, zonlicht, vocht en van de plek.

Voordelen

Wilde botanische rozen hebben veel voordelen: ze zijn oersterk, doen het bijna op elke grondsoort, hoeven vaak maar eens in de vijf tot acht jaar gesnoeid te worden, én ze hebben een natuurlijke uitstraling. Ook groeien wilde botanische rozen op ongunstige, winderige plaatsen waar andere planten het niet uithouden en zijn ze uitermate winterhard. Naast al deze voordelen hebben wilde botanische rozen één nadeel: ze bloeien vaak maar één keer. Ze bloeien dan wel lang en uitbundig. Als wilde botanische rozen uitgebloeid zijn vormen ze mooi gevormde en kleurige rozenbottels.

Soorten wilde botanische rozen die wij verkopen zijn;

  • Rosa Canina, de Hondsroos. De wilde botanische roos Rosa Canina heeft roze bloemen met een wit hart en gele meeldraden. In de herfst heeft de wilde roos Rosa Canina tal van oranjerode bottels en word  tot 2 meter hoog.
  • Rosa Rugosa, de Rimpelroos.  De wilde botanische roos Rosa Rugosa is een doornige struik. De nerven van de bladeren zitten zo diep in het blad, dat het gerimpeld lijkt. De bloemen van de wilde roos Rosa Rugosa zijn paarsroze en de bottels zijn rood, glanzend en groot en zitten vaak gelijktijdig aan de struik. Word tot 1,5 meter hoog.
  • Rosa Moyesii, de Muskaatroos. De wilde botanische roos Rosa Moyesii is een grote, krachtige struik met geveerde bladeren die uit circa 12 kleine blaadjes bestaan. De bloemen van de wilde roos Rosa Moyesii zijn rood en roze en de bottels flesvormig en oranje. Word tot 6 meter hoog.
  • Rosa Pimpinellifolia, de  Duinroos. De wilde botanische roos Rosa Pimpinellifolia heeft sterk geurende, roomwitte bloemen met een geel hartje en zwarte bottels. Is een van de vroegst bloeiende, wordt tot 1,5 meter hoog.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Verbergen