Rozen snoeien

 

Rozen snoeien 

Rozen snoeien is niet zo moeilijk als men altijd denkt!

Snoeien doet bloeien! Om uw rozen lang te kunnen behouden, is het van belang dat je ze goed verzorgd en goed snoeit. Een belangrijk onderdeel van de verzorging is het snoeien. Op deze pagina leest u meer over rozen snoeien in het voorjaar. Vergeet om na het snoeien te bemesten. Gebruik een 100% organische koemestkorrel>>>

Bekijk hier hoe je rozen moet snoeien:

Stamrozen snoeien>>>

Klimrozen snoeien>>>

Struikrozen snoeien>>>

Rozen snoeien in het voorjaar

Het snoeien in het voorjaar is bedoeld om de groei van de plant te stimuleren. Hierbij worden de rozen fors terug gesnoeid, +/- 10 cm, zodat ze in het groeiseizoen genoeg ruimte hebben om te groeien en te bloeien.

Het snoeien van de rozen kan het beste in de maand maart. Later is ook mogelijk, maar dan beginnen de rozen ook pas later in het seizoen met bloeien. Wil je de rozen liever eerder snoeien, dan moet je rekening houden met vrieskou of vorst. Jonge scheuten kunnen namelijk kapotvriezen bij nachtvorst. Om vorstschade te voorkomen, raden we aan om alleen te snoeien als het overdag niet vriest.

 

Heeft u zich al aangemeld voor onze gratis Seurosa nieuwsbrief?

  • Voor handige tips
  • Aanbiedingen
  • Leuke rozenweetjes

 

Handleiding rozen snoeien in het voorjaar

De voorjaars snoei is bedoeld om de groei van de plant te stimuleren. De roos moet daarom zo gesnoeid worden dat scheuten de kans krijgen om naar buiten uit te groeien.

Zorg er eerst voor dat al het dode hout wordt verwijderd. Ook dunne of iele takjes kunnen weggesnoeid worden omdat deze niet volwaardig zullen uitgroeien. Tijdens het verwijderen van het dode hout dient u ook wilde scheuten te verwijderen. Deze scheuten zijn vaak dof of bleker van kleur en dienen zo laag mogelijk weggeknipt te worden.

Wij raden aan om de takken terug te snoeien tot ± 10 centimeter. Let op bij het snoeien dat het hoogste oog naar buiten wijst, zodat de roos niet naar binnen groeit.

Niet alleen in het voorjaar kunt u rozen snoeien. Ook in de zomer kunt u de rozen bijsnoeien om de herbloei te stimuleren. Door regelmatig te snoeien houdt u de bloei gaande in de struik en kan de plant alle energie stoppen in groeien. Knip ook de uitgebloeide bloemen af.

Daarnaast dient u de rozen ook in de herfst te snoeien. Dit zorgt voor betere bescherming van de struik tegen de winter. Nu kun je de struik een beetje terug snoeien, zodat er weer een beetje model in komt. We geven u graag meer uitleg over het winterklaar maken van uw rozentuin.

 
Afbeeldingsresultaat voor bestel nu button
 

← Keer terug naar de backoffice    Wij kunnen nu geen rozen leveren. Vanaf 1 oktober hebben wij weer alles op voorraad. . Verbergen