Rozentuin winterklaar maken

De rozentuin winterklaar maken


De rozentuin winterklaar maken. De herfst/winter is weer aangebroken en het is nu weer de tijd om de tuin winterklaar te maken. Snoei struikrozen tot op kniehoogte af (circa 40cm). Wacht tot de rozen zijn uitgebloeid. Afhankelijk van het weer kan dit vroeger of later zijn in het najaar. Heb je rozen waar mooie bottels aan komen kun je ze ook laten staan. Bv Bonica, Arthur Bell of bekijk hier de bottelrozen of Rugosasoorten >>>

Bij de klimrozen kun je het beste nog niet teveel snoeien. Je kunt wel de uitgebloeide bloemen
eruit knippen en de rest van de struik weer een beetje in model knippen. Dood hout en dunne takjes kunnen altijd weggesnoeid worden. Bekijk hier onze klimrozen >>>

Voor de stamroos geld hetzelfde, bloemen eruit knippen en een beetje in model knippen dat het er weer netjes uitziet voor de winter. Bekijk hier alle stamrozen >>>
Verwijder dan ook meteen alle bladeren van de rozen, inclusief het reeds gevallen blad. De bladeren bevatten vaak schimmelsporen of roest. Als je ze verwijderd voorkom je dat dit blad in het voorjaar het nieuwe blad direct aantast.

De tuin bekalken?

De Roos is een kalk minnende plant. Dat betekent dat de plant niet van een zure bodem houdt. De bodem verzuurt door omstandigheden elk jaar een klein beetje. Dat is niet erg, zolang de bodem waar de roos op staat maar kalk krijgt toegediend. Zonder kalk kan de roos in het groeiseizoen moeilijker de voedingsstoffen uit de bemesting opnemen. Geef een roos elk jaar kalk zodat de bodem niet verzuurd. Rozen bekalken kan beste vanaf november tot en met januari/febr. Kalk wordt namelijk langzaam vrijgegeven aan de bodem waardoor het product lang werkt. Houdt in het achterhoofd dat kalk en meststoffen tegelijk strooien nooit kan. De aanwezigheid van kalk zorgt ervoor dat een groot deel van de voedingsstoffen van de meststoffen niet kan worden opgenomen door de plant. Kalk en meststoffen moeten dus altijd apart van elkaar worden gebruikt. Gebruik je kalk en meststoffen toch tegelijk, dan strooi je de meststoffen dus eigenlijk voor niks. Bekijk hier onze kalk en besel>>>

 

Wat te doen als het hard gaat vriezen?

Bij een strenge winter kunnen de rozen bevriezen.
Aard de struikroos aan door een heuveltje grond of compost om de voet van de struikroos te strooien (+- 10 cm hoog). Zo is de entplaats ’s winters goed beschermd.
 
Bij een stamroos bevindt de entplaats zich op ongeveer een meter hoogte, aanaarden werkt hier dus niet. Pak de kroon van de stamroos bij strenge vorst in: doe er een tuinzak van vliesdoek overheen. Gebruik geen plastic zak. Mooier is het om de entplaats in te pakken met stro, dat je met een touwtje vastbindt. Je kunt de kroon van de stamroos alvast een stukje terugsnoeien, dat werkt handiger en voorkomt ook dat er bij storm takken uitbreken. 
 
Rozen die in een pot staan, moeten ook beschermd worden. Dit doe je door de roos te beschermen, zie boven. En doe een deken of noppenfolie om de heen.

 

Rozen planten

Rozen planten kan de hele winter. Zolang de grond niet hard is door bevriezing.
Maar als het s'nachts vriest en overdag is de grond zacht, kun je dus gewoon rozen planten!

Zorg er wel voor dat de rozen goed geplant zijn! Dit is al een bescherming voor de winter.    
Bekijk hier onze instructiefilm over rozen planten >>>

Het is in oktober en november de beste maand om je struikrozen, klimrozen en stamrozen te planten. De grond is nu nog warm en kunnen de rozen nog goed vastgroeien, zodat u in het bloeiseizoen nog eerder kunt genieten van uw prachtige rozen. U kunt de hele winter planten zolang de grond door bevriezing niet hard is!


Afbeeldingsresultaat voor bestel nu button
 
 

Wat doe je om rozen te beschermen bij voorjaars nachtvorst?

De  jonge scheutjes van de rozen zijn gevoelig voor de kou. De roos gaat er niet dood van, maar ze krijgen er vies/ beschadigd blad van en dat ziet er niet mooi uit.

Wil je dit voorkomen, dan kun je bv vliesdoek over het kwetsbare jonge groen van de stam-/struikrozen doen. Plastic mag ook, maar let er wel op dat als overdag de zon schijnt, je dit weghaalt ivm de warmte!
Je kunt ook een plasic pot over de rozen zetten.
Bij klimrozen is er eigenlijk niets wat je kunt doen.

 

Rozen kopen in vele kleuren

Bij Seurosa.nl bent u op het juist adres om struikrozen, klimrozen en stamrozen te kopen. De rozen die we in ons assortiment hebben, kunt u bestellen in allerlei verschillende kleuren. Roze, oranje, gele, witte…. De mogelijkheden zijn eindeloos! Wij verkopen rozen met kale wortel, dwz zonder pot en/of kluit. Welke het wordt is helemaal aan u! Geef uw tuin wat meer leven en kleur en kies voor struikrozen, klimrozen of stamrozen!

Koop uw rozen rechtstreeks bij de kweker!

Kies de struikrozen, stamrozen en/of klimrozen naar wens uit en plaats een bestelling in de webshop! Heeft u een vraag, bijvoorbeeld over het planten of over de verzorging? Neem gerust contact met ons op. Mail naar [email protected]  of bel naar 06-43861129. We helpen u graag verder.

 

Vlinder lokkend met een heerlijke geur

Rozen worden al duizenden jaren gekweekt om hun schoonheid en geur, in alle kleuren. Niet voor niets worden rozen de koningin der bloemen genoemd! Deze bloem is vlinder lokkend en geeft een heerlijke geur af. Hij bloeit de hele zomer door, dus u kunt de hele zomer genieten van geurende en kleurrijke rozen. Struikrozen, klimrozen en stamrozen kopen doet u bij Seurosa. We zetten de redenen voor u op een rijtje:

  • Prachtige rozen uit eigen kweek
  • Gratis verzending vanaf €50-, in Nederland
  • Voor 17:00 besteld? Overmorgen al verzonden!
  • Veilig betalen

 

Rozen van de beste kwaliteit

Wij kweken onze struikrozen op onze eigen rozenkwekerij in het rozendorpje Lottum in Limburg. Maar wij verkopen nog meer soorten rozen. Van klimrozen en stamrozen tot aan prachtige struikrozen. Dankzij ons uitgebreide assortiment wordt het kopen van een rozenstruik een leuke en kleurrijke ervaring! Wij zijn in staat om rozen te verkopen van de beste kwaliteit. Hoe? Doordat we al vele jaren ervaring hebben in dit vak! We zorgen er daarom zelf voor dat u goede kwaliteitsrozen ontvangt om uw tuin te sieren en bovenal te genieten van onze struikrozen! Dát is ons doel.

Wij zijn een op en top familiebedrijf dat de productie van een mooi assortiment tuinrozen nog geheel in eigen hand heeft.

 

Koop rozen bij de kweker!

Struikrozen, klimrozen en stamrozen kopen doet u bij Seurosa! Plaats vandaag nog een bestelling en plant de prachtige en geuren rozen in uw tuin of pot voor op terras en balkon. Staan de rozen die u graag zou willen hebben er niet bij? Of heeft u een andere vraag over de rozen die wij verkopen in de webshop? Stuur dan gerust een e-mail naar [email protected]  of neem telefonisch contact op via 06-43861129. Wij helpen u graag verder!

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Verbergen