Lavendel zo mooi samen met rozen!

Lavandula angustifolia 'Hidcote' of Stoechas Stoechas Purple Italie kopen?

 

Lavandula angustifolia 'Hidcote' krijgt in juli/augustus de mooiste, donkerblauw/paarse bloemen met een grote aantrekkingskracht op bijen, hommels en vlinders. De uitgestrekte lavendelvelden in Zuid-Frankrijk zorgen voor de productie van de lavendelolie: een belangrijke grondstof voor parfum en zeep. 

Lavandula angustifolia 'Hidcote' groeit mooi compact en staat graag in de volle zon in een vrij droge bodem, die wat kalk mag bevatten en stelt weinig eisen aan de grondsoort. 

krijgt in juli/augustus de mooiste, donkerblauw/paarse bloemen met een grote aantrekkingskracht op bijen, hommels en vlinders. De uitgestrekte lavendelvelden in Zuid-Frankrijk zorgen voor de productie van de lavendelolie: een belangrijke grondstof voor parfum en zeep. 

Lavandula angustifolia 'Hidcote' groeit mooi compact en staat graag in de volle zon in een vrij droge bodem, die wat kalk mag bevatten en stelt weinig eisen aan de grondsoort. 

 

De Lavandula stoechas Purple Italie (ook wel kuiflavendel of vlinderlavendel genoemd vanwege de vorm van de bloemetjes) is de enige Lavandula stoechas die de hele zomer lang bloemen aanmaakt waardoor alles er mooi gekleurd bijstaat, vanaf vroeg in het voorjaar tot ver in de zomer (wel even de oude knoppen verwijderen!). En… door het sterk geurende blad, krijg je het gevoel dat je middenin de Provence staat. 

Als je deze plant niet regelmatig snoeit, verhouten de takken onderaan. Resultaat is dat alleen nog bovenaan de takken blad en bloemen gevormd worden. Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen en een klein stukje van de takken weggeknipt worden. Drastischer snoeien gebeurt in het voorjaar, tussen half maart en april.

De bloemen van de Stoechas Purple Italie geuren zeer sterk en doen niet alleen verlangen naar vakantie, maar houden ook nog eens luizen op afstand houdt. Bijen, vlinders en andere insecten komen juist graag weer op bezoek als je deze plant in je tuin hebt. Deze lavendelplant biedt namelijk heel veel nectar en bloeit meerdere keren per seizoen waardoor prachtig gekleurde vlinders je tuin blijven bezoeken. De blaadjes ruiken wel heel anders dan de gewone lavendel. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Verbergen