Struikrozen snoeienHoe moet ik struikrozen snoeien en wanneer?

Struikrozen snoeien in maart. Struikrozen kunnen al in februari of maart worden gesnoeid.

Snoeien doet bloeien en groeien! Durf de schaar ter hand te nemen!

Een regelmatige en doelgerichte snoei is belangrijk om uw struikrozen krachtig en gezond te houden. Alleen dan kunt u ieder jaar weer van een prachtige nieuwe bloei genieten. Vergeet om na het snoeien te bemesten. Gebruik een 100% organische koemestkorrel>>>

Om vorstschade bij struikrozen te voorkomen, raden wij u aan om alleen te snoeien als het overdag niet vriest. Snoei de takken van de struikrozen die door de vorst zijn beschadigd weg. Snoei ook de bruine, dode takken weg.
Wij raden u aan om de takken terug te snoeien tot +- 10cm. Het beste bij struikrozen is, dat het hoogste oog naar buiten wijst. Zo voorkomt u dat er een tak bij de struikroos zal ontstaan die naar binnen groeit. Snoei de struikrozen met een scherpe schaar net boven het oog af. Ben niet te bang om teveel te snoeien.

Heeft u zich al aangemeld voor onze gratis Seurosa nieuwsbrief?

  • Voor handige tips
  • Aanbiedingen
  • Leuke rozenweetjes

 

Struikrozen snoeien in de zomer:

In de zomer snoeien we bij de struikrozen de uitgebloeide bloemen weg. Door het snoeien van de uitgebloeide bloemen voorkomt u dat de struikroos zijn krachten 'verspilt' aan bottelvorming. Snoei de takken terug tot het eerste vijf-tallige blad. De tak loopt weer uit en zo krijgt u weer nieuwe bloemen aan de struikrozen en gaan de struikrozen weer prachtig bloeien.

 

Struikrozen snoeien in oktober en november:

Struikrozen snoeien in het najaar is niet echt nodig! Als u in het najaar, na de bloei uw struikrozen, in 'vorm' wilt snoeien om 'netjes' de winter in te gaan, is dat geen probleem, maar niet noodzakelijk. Het ziet er wel wat mooier uit.
Maar let op: als de struikroos mooie dikke bottels gevormd heeft, snoei de struikroos dan niet terug. Maar dat is natuurlijk eigen keus.

Afbeeldingsresultaat voor bestel nu button
 De struikrozen terug snoeien in februari-maart.

struikrozen snoeien
gesnoeide struikrozen