Struikrozen snoeienHoe moet ik struikrozen snoeien en wanneer?

Struikrozen snoeien in maart. Struikrozen kunnen in maart worden gesnoeid.

Snoeien doet bloeien en groeien! Durf de schaar ter hand te nemen!

Een regelmatige en doelgerichte snoei is belangrijk om uw struikrozen krachtig en gezond te houden. Alleen dan kunt u ieder jaar weer van een prachtige nieuwe bloei genieten. Vergeet niet om na het snoeien te bemesten. Gebruik een 100% organische koemestkorrel>>>

Een bottelroos heeft weinig onderhoud nodig. Een van de makkelijkste rozen. U hoeft deze helemaal niet te snoeien. U kunt wel de bruine, oude en zwak gegroeide scheuten weghalen. Pas als u vindt dat deze struik te groot of te wild wordt, mag de bottelroos gesnoeid worden!

Om vorstschade bij struikrozen te voorkomen, raden wij u aan om alleen te snoeien als het overdag niet vriest. Snoei de takken van de struikrozen die door de vorst zijn beschadigd weg. Snoei ook de bruine, dode takken weg.
Wij raden u aan om de takken terug te snoeien tot +- 10cm. Snoei de struikrozen met een scherpe schaar. Ben niet te bang om teveel te snoeien.

Heeft u zich al aangemeld voor onze gratis Seurosa nieuwsbrief?

  • Voor handige tips
  • Aanbiedingen
  • Leuke rozenweetjes

 

Struikrozen snoeien in de zomer:

In de zomer snoeien we bij de struikrozen de uitgebloeide bloemen weg. Door het snoeien van de uitgebloeide bloemen voorkomt u dat de struikroos zijn krachten 'verspilt' aan bottelvorming. Snoei de takken terug tot het eerste vijf-tallige blad. De tak loopt weer uit en zo krijgt u weer nieuwe bloemen aan de struikrozen en gaan de struikrozen weer prachtig bloeien.

 

Struikrozen snoeien in oktober en november:

Struikrozen snoeien in het najaar is niet echt nodig! Als u in het najaar, na de bloei uw struikrozen, in 'vorm' wilt snoeien om 'netjes' de winter in te gaan, is dat geen probleem, maar niet noodzakelijk. Het ziet er wel wat mooier uit.
Maar let op: als de struikroos mooie dikke bottels gevormd heeft, snoei de struikroos dan niet terug. Maar dat is natuurlijk eigen keus.


De struikrozen terug snoeien in maart.

struikrozen snoeien
gesnoeide struikrozen

 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Verbergen