Lottum rozenkwekerij

Lottum rozenkwekerij


Bent u op zoek naar een rozenkwekerij in Lottum waar de echte rozensoorten en unieke rozen worden gekweekt en verkocht? Wij zijn de echte rozenkweker. Nog 1 van de rozenkwekers van Nederland. Wij verkopen:

Struikrozen>>>
Stamrozen>>> 
Klimrozen>>>

Een plaats in Nederland waar u de keuze heeft uit een groot assortiment in prachtige rozen? Seurosa een rozenkwekerij uit Lottum biedt u deze mogelijkheid! In onze webshop kunt u al onze rozensoorten onbeperkt bestellen voor uzelf of als cadeau aan een ander.

 

De rozenkwekerij van Lottum

Alle rozen, struikrozen, stamrozen en klimrozen, die worden verkocht op de website, zijn allemaal gekweekt in het familiekwekerij Seuren, een rozenkwekerij in Lottum, Limburg/Nederland. Hierdoor wordt de groei en ontwikkeling van de roos goed in de gaten gehouden en kunt u erop rekenen dat uw roos de aandacht en verzorging krijgt die nodig is om deze tot volle bloei te laten komen. Hierdoor kunt u genieten van deze unieke soort roos die ook na de maanden oktober tot en met november doorbloeiend kan zijn. Bestel snel bij rozenkwekerij Lottum en geniet binnenkort van deze unieke en wonderschone roos die de rozenkweker uit Nederland zelf gekweekt heeft!.

Lottum Rozen

In Rozendorp Lottum en directe omgeving worden jaarlijks ongeveer 20 miljoen struikrozen gekweekt. Dit staat gelijk aan 70% van de Nederlandse productie; met recht wordt Lottum dan ook het rozendorp van Nederland genoemd. Als de miljoenen rozen in en rondom Lottum weer prachtig in bloei staan, is Rozendorp Lottum meer dan een bezoek waard. Vele rozenliefhebbers, fietsers en dagjesmensen weten de weg naar het rozendorp van Nederland te vinden. Bent u op zoek naar een rozenkwekerij in Lottum waar echte en unieke rozen worden gekweekt en verkocht? Een plaats waar u deze rozen in prachtige kleuren kunt bestellen? Seurosa biedt u deze mogelijkheid! 

 

Bezoek rozendorp Lottum

Als u rozen wil kopen, kijk dan voor de beste kwaliteitsrozen bij de rozenkweker van Nederland. Seurosa daar bent u zeker aan het juiste adres. 
Kwaliteit uit onze eigen kwekerij voor een mooie eerlijke prijs.
Vergelijk en kijk, u zult zien dat u prachtige struikrozen, klimrozen en stamrozen koopt bij ons! Bestellen via de webwinkel en afhalen alleen op afspraak!

U kunt een heerlijke gezellige dag doorbrengen in Lottum.
Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes in Lottum. 
En kom in de zomer kijken naar de prachtige bloeiende rozenvelden.
U kunt evt. ook een bezoek brengen aan de Rozenhof in Lottum.
Toprozentuin en Rozenkenniscentrum. Een 'must' voor alle rozenliefhebbers>>>

Rode rozen
 
 

Rozen kweken?


Op onze rozenkwekerij in Lottum, kweken we rozen. Wij M.T.S. Seuren, kweken de hele roos, van het zaadje tot de bloeiende rozenplant. In augustus beginnen we met bottels plukken. Dit gebeurd van een wilde grote rozenstruik.
Het zaadje word eruit geperst en word bewaard. Deze gaat de koelcel in en word het volgende jaar pas gebruikt! 
We hebben dus het zaad van vorig jaar wat in april gezaaid word. In bedjes, in rijen van vier.
Dit groeit tot een wilde rozenplant. Deze word s'winters gesorteerd op maat, en gaat dan in bosjes de koelcel in tot april en word dan uitgeplant in rijen.
In juni is de plant dik genoeg en word geoculeerd (tam maken) en gebonden.
Het jaar erop in maart worden ze net boven de oculatie afgeknipt en de tamme roos kan gaan groeien tot een grote plant. Die word dan in de herfst/winter gerooid en verkocht.


Ons familiebedrijf, MTS Seuren is inmiddels ook in het bezit van het MPS-A certificaat.
Het MPS-ABC certificaat toont de prestaties op milieugebied aan. Deelnemers registreren vierwekelijks hun gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie en afval. Op basis van het verbruik ontvangen de deelnemers een kwalificatie.
De kwalificatie MPS-A, die Mts Seuren heeft ontvangen, staat voor de meest milieubewuste teelt.

 

 

mps keurmerk

 

 

ROZEN BESTELLEN:

Dat kan van oktober t/m ongeveer begin mei. Dit is altijd afhankelijk van het weer, omdat wij alleen leveren met kale wortel. (dwz. Zonder pot en aarde)
Vanaf begin oktober gaan wij beginnen met uitlevering.

Via de webshop:

Als u rozen besteld via de webshop worden deze bezorgd. De verzendkosten zijn €7,95.  Als u boven de €50 besteld zijn de verzendkosten voor in Nederland gratis! Vanaf €75 is de verzending voor Belgie en Duitsland ook gratis.

Via de mail:

U kunt natuurlijk ook bestellen via de mail en de rozen zelf ophalen. Alleen op afspraak!
 [email protected]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Verbergen