Oorwormenpotje

€0,00
Stukprijs: €0,00 /
Alleen de beste kwaliteit struikrozen kopen en luis en insectenvrij houden? Hang een oorwormenpotje op! Stamrozen, struikrozen en klimrozen direct van de kweker. Bestel uw rozenstruik direct via onze webshop! www.seurosa.nl Lees meer
  • >€50 Gratis bezorgd in Nederland. >€75 Belgie en Duitsland
  • Kwaliteitsrozen uit eigen kwekerij
  • Niet goed, wij lossen het op
  • Veilig afrekenen

Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Levertijd:
Vanaf 1 oktober weer leverbaar

Informatie

Een oorwormen pot zelf maken

Wat heb je nodig:

  • Een terracotta bloempot. 
  • Een stuk stevig ijzerdraad
  • Wat hooi of stro 

Knip een stuk ijzerdraad. Neem het uiteinde en rol dat drie of vier keer rond een bezemsteel of stok. Zo krijg je een spiraal waar je de hooi makkelijk in kunt vastmaken.

Trek nu het lange eind van je ijzerdraad door het gat onderin de pot. Zo trek je de hooi in de oorwormenpot. Probeer dat precies passend te krijgen zodat er niet te veel hooi/stro uitsteekt. Want alles wat uitsteekt kan nat worden in de regen.

Het stuk ijzerdraad dat nog uit de pot steekt kun je gebruiken om de oorwormenpot op te hangen. 

Het beste kun je een flinke zijtak vlak bij de stam kiezen. Hang de oorwormenpot zo dat de rand tegen de stam komt. De oorwormen in de pot kunnen dan via het randje direct op de stam stappen en vandaar makkelijk alle takken bereiken.

Oorwormen

Oorwormen zijn supernuttige beesjes. Overdag slapen ze, maar ‘s avonds en ‘s nachts gaan ze er op uit en eten ze vooral dood plantenmateriaal en luizen. Geen wonder dat mensen met rozen of andere planten die gevoelig zijn voor bladluizen, in de tuin hebben. Met een oorwormenpot kun je ze een beetje helpen. Een oorwormenpot is eigenlijk een soort insectenhotel speciaal voor oorwormen. Een oorwormenpot maken van een oude terracotta bloempot is leuk en erg makkelijk. 

Wat is een oorwormenpot?

Oorwormen slapen overdag en zijn gevoelig voor uitdroging. Daarom kruipen ze ‘s nachts weg op donkere beschutte plekken en in kiertjes. Een oorwormenpot is niet meer dan een terracotta pot gevuld met hooi die je op z’n kop in een boom hangt. Zo kunnen de oorwormen wegkruipen in de pot en zijn ze beschermd tegen wind, zon en vogels die wel een oorwurm lusten. Ze kunnen niet vliegen en moeten dus lopend je tuin door op weg naar eten. Vandaar dat je een oorwormenpot in de rozen hangt, tegen de takken aan, waar je ze wilt hebben. Heb je een grotere tuin, maak dan meteen een handjevol oorwormenpotten, zodat je ze op verschillende plekken kunt helpen. Oorwormen kunnen tientallen luizen per nacht eten. Niet zoveel als lieveheersbeestjes en vogels overdag doen, maar als ze er snel bij zijn, kunnen ze zeker helpen een plaag te onderdrukken.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Verbergen