Clematis met een klimroos

Een Clematis is prachtig!

Een Clematis is prachtig en zo mooi om deze te combineren met een prachtige klimroos. En voor iedereen met nog een kale muur in de tuin: plant een Clematis en maak er een betoverend uitzicht van. Een Clematis werkt zich namelijk altijd een weg naar boven en trakteert je op kleurrijke bloemen. Grote, kleine, paarse, witte, roze … de keuze is reuze bij Seurosa. Een rozenkwekerij waar u nu ook een Clematis en Lavendel kunt kopen.

Veel variatie verkrijgbaar

Clematis, ook wel bosrank genoemd, bloeit doorgaans vanaf april. Afhankelijk van de soort kan dat ook later zijn. Vooral blauwe, roze, paarse en witte enkelbloemige komen veel voor maar laat je ook verrassen door tweekleurige, een gele of dikke gevulde bloemen. Bekijk hier welke soorten Seurosa Rozenkwekerij verkoopt. De grootte van de bloem kan daarbij variëren van 2 tot maar liefst 24 centimeter. In september is het bloeiseizoen voorbij en gaat de plant in ‘winterslaap’ om vanaf het volgend voorjaar automatisch weer tot bloei te komen.

Plant een Clematis samen met een Klimroos

Plant een Clematis samen met een Klimroos! Dat is zo'n geweldige combi. Juist ook in de kleinere tuin, is een mooie klimroos voor de begroeiing van een pergola, prieel of een rozenboog. Maar ook tegen een muur of schutting kunt u een mooie grote klimroos laten groeien. Het resultaat is fenomenaal! Combineer 2 soorten klimrozen of plant er een Clematis bij en je hebt er de hele zomer plezier van. Maak zo een prachtige kleurencombinatie. Kijk voor vele verschillende soorten Climatis bij Seurosa.

 

De verzorging van een Clematis

De verzorging van een Clematis is niet moeilijk! Geef in droge perioden de Clematis, net als alle tuinplanten, regelmatig water en verwen de klimmer in april of mei met een beetje plantenvoeding. Het snoeien van Clematis is eenvoudig, maar verschilt per soort. De vuistregel is: snoei na de bloei. Voor een exact advies kun je het beste het plantenlabel raadplegen.