Tuinblog

Rozen

Wie wil er nou geen rozen in de tuin? Je hebt struikrozen, stamrozen en klimrozen. Je kunt zelfs kiezen uit heel veel soorten, kleuren, hoogtes, geurende, op stam enz enz. Je kunt rozen met heel veel andere planten combineren. Ga zo nog maar even door.

Leuk dat je mij gevonden hebt!

Ik wil je er heel graag van alles over vertellen.
Samen met mijn broer en man heb ik een rozenkwekerij in Limburg. In de jaren 60 is mijn vader begonnen met zijn eerste rozen te kweken op een klein stukje grond. Ieder jaar een beetje meer en groter tot dat hij zijn eigen bedrijf had, waar het hele gezin van kon eten! Dit was mijn vaders passie. Ongeveer 12 jaar geleden, toen hij het bedrijf heeft over gedragen heeft aan mijn broer en mij, zijn de tijden van een eigen kwekerij hebben veel veranderd. De kosten werden alleen maar meer en duurder en de rozen stegen in prijs niet mee! Toen zijn we voor 8 jaar terug een webshop gestart. Verkoop van rozen met kale wortel. Er zit dan dus geen grond en pot om de wortels heen. Wij verkopen van oktober t/m april. Dit is de planttijd van rozen. Rozen in pot kun je het hele jaar door planten omdat die een kluit in de pot hebben gevormd. Aan huis verkopen we ook soms stamrozen in pot. We hebben nu ook Clematis en Lavendel te koop.

Rozen de koningin der bloemen

Rozen zijn fantastisch. Bloeien door tot de eerste nachtvorst. Rozen worden al duizenden jaren gekweekt om hun schoonheid en geur, in alle kleuren. Rozen staan graag in goede en gezonde grond. In het voorjaar, maart/april, als de rozen gaan groeien hebben ze voeding en water nodig om te groeien, bloeien en gezond te blijven. Net als de mens, die heeft ook eten en drinken nodig! Bemest iedere keer weer, als de knoppen bijna uitgebloeid zijn en zo krijg je weer nieuwe knoppen. Goede bemesting bevorderd de groei en bloei! 

Bekijk ook mijn blog over: klimrozen>>>
                                       Climatis een prachtige combi met een klimroos>>>

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Op dit moment is de winkel gesloten. Het seizoen van verkoop van rozen met kale wortel is voorbij! Verbergen