-->

Bottelrozen (Rugosa) kopen?

Bij Seurosa.nl bent u op het juist adres om bottelrozen te kopen. Wilt u een prachtig bloeiend en/of geurend rozenperk of haag in uw tuin, bekijk dan ons assortiment. Naast bottelrozen verkopen wij ook klimrozenstamrozen en struikrozen. Met ons uitgebreide assortiment wordt bottelrozen kopen een leuke en heerlijke ervaring. Staat er dan toch een soort, dat u graag zou willen hebben niet bij......Stuur ons een email: seurenrob@home.nl  Wij informeren graag voor u.


Bottelrozen kopen van topkwaliteit

Wij kweken onze struikrozen op onze eigen rozenkwekerij in het rozendorpje Lottum in Limburg. Met onze jarenlange ervaring in het kweken van rozen zijn wij in staat om topkwaliteit struikrozen te verkopen. We zorgen er daarom zelf voor dat u goede kwaliteitsrozen ontvangt om uw tuin te sieren en bovenal te genieten van onze struikrozen.
De Bottelrozen zijn rozen op eigen wortel, dwz, deze rozen worden de laatste jaren vaak niet geoculeerd, maar door middel van stekken vermeerderd zodat ze op eigen wortel staan. Dit houd in dat er nooit wildopslag van de onderstam aan komt. Vaak groeien ze het eerste jaar iets zwakker, maar later is er weinig verschil in groeikracht.

De bottelroos of rimpelroos is al heel lang in cultuur. De bottelroos is één van de meest aangeplante rozensoorten.
Een bottelroos is zo geliefd vanwege de geurende bloem en de feloranje of oranjerood gekleurde bottels. De bottels van de bottelrzen bevatten veel vitamine C. Met rozenbotteljam smeer je in feite een gezonde portie zonneschijn op je boterham.

Rosa rugosa is een botanische roos. De meer dan honderdvijftig bekende soorten rozen bevolken al meer dan vijfendertig miljoen jaar de aardkorst. Al meer dan zevenentwintighonderd jaar zijn rozen in cultuur. Aanvankelijk voornamelijk als aanvulling op het menu, later meer voor de sier. Bottelroos is al lange tijd in zwang vanwege de heerlijke en gezonde jam of siroop, die ervan kan worden gemaakt.

Rozenbotteljam
Lekkere rozenbotteljam verkrijg je door honderd gram vruchten in te koken met vijfendertig gram suiker. Voeg daaraan een eetlepel citroensap en een geplette kruidnagel toe. De tot moes gekookte rozenbottels overgieten in een zeef. Plet met een lepel het moes en wrijf het door de zeef. De ingedikte gelei vervolgens filteren door een doek om de haartjes, die rondom de zaden zitten, eruit te halen. Giet de jam vervolgens over in een jampot en sluit het af met het deksel. Koel weggezet kan de jam enkele maanden goed blijven.

Bottelrozenhaag
Een bottelroos is een gezonde struikroos en bestand tegen de meeste ziekten, die in rozen voor kunnen komen. De stengels van deze roos zijn dicht bezet met stevige doorns. De groeiwijze is compact en dicht; daardoor is er ook uitstekend een haag mee te maken, die met name honden en katten nog wel uit de tuin houden. Vooral in kustgebieden is bottelroos goed op zijn plaats. De struik is bestand tegen door de wind meegevoerd zand en zout. Plant een bottelroos in zandige grond in de volle zon. De uiteindelijke groeihoogte van de struik bedraagt circa anderhalve meter bij een breedte van een meter. De gewone soort Rosa rugosa bloeit vanaf juni met lilaroze bloemen, die aan het einde van de middag een heerlijke zoete, kruidige geur verspreiden. In augustus verschijnt een overvloed aan rozenbottels. In de bottels bevinden zich de crèmekleurige zaden te midden van het bleek oranjegele vruchtvlees. Met aan de onderzijde van de vrucht het typerende kroontje met lange slierten.

Onderhoud
Een bottelroos heeft weinig onderhoud nodig. Snoei in het najaar oude en zwak gegroeide scheuten weg. Eventueel lange uitschieters innemen.

Facebook

Nieuwsbrief

← Keer terug naar de backoffice    Wij kunnen nu geen rozen leveren. Vanaf 1 oktober hebben wij weer alles op voorraad. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen